Blogger news


LCD Text Generator at TextSpace.net

Monday, December 14, 2009

Ramalan Kitab Hindu Mengenai Nabi Muhammad s.a.w

Kitab tua Hindu telah meramalkan kedatangan seorang yang bernama Narashangsa. Dr Ved Prakash Upaddhay telah menghuraikan dengan detail bahawa Narashangsa itu adalah Nabi Muhammad saw berdasarkan beberapa pembuktian.

1.Narashangsa bermakna Yang Terpuji. Ia sama dengan nama Nabi Muhammad saw atau ahmad yang turut membawa makna Yang Terpuji.

2.Narashangsa dikatakan akan dilahirkan di padang pasir. Nabi Muhammad saw sememangnya dilahirkan di padang pasir.

3.Narashangsa dikatakan amat dikasihi oleh pengikutnya. Stanley Lane Poole dalam Speeches Of Muhammad menjelaskan bahawa Nabi Muhammad saw amata dikasihi pengikutnya.

4.Narashangsa dikatakan akan mendapat wahyu. Nabi saw menerima wahyu daripada langit.

5.Narashangsa dikatakan memiliki personality yang lembut, sama dengan nabi saw.

6.Narashangsa mencegah pengikutnya daripada melakukan dosa. Tugas Nabi saw adalah untuk mencegah daripada perbuatan dosa dan menggalakkan perbuatan yang mengundang pahala.

7.Narashangsa memiliki 10 ribu ekor lembu. Lembu membawa makna binatang yang suci mengikut agama Hindu. Ia bertepatan dengan jumlah 10 ribu sahabat nabi yang memasuki Kota Mekah dalam peristiwa Fathu Makkah.

8.Narashangsa memiliki 300 lebih ekor kuda yang merupakan simbol kekuatan. Nabi saw memiiliki 313 orang perajurit handalan dalam Perang Badar yang dianggap kelompok terbaik.

9.Narashangsa mempunyai 10 kalungan bunga yang menunjukkan kesetiaan dan kasih sayang. Nabi kita saw mempunyai 10 orang sahabat yang dijamin masuk syurga secara jelas.

Kitab Mahabharata menjelaskan bahawa penyelamat akhir zaman bernama Kalki. Kalki itu tidak lain dan tidak bukan ialah Nabi saw. Ini kerana Kalki dikatakan merupakan Ketua Negara dan Ketua Panglima dalam peperangan. Ia sama dengan sifat Nabi saw. Ada beberapa lagi petunjuk yang disebutkan da;am Mahabharata dan ia sama dengan Nabi saw.

Sumber: “Mengapa Kami Memeluk Islam” karya Dr Nawi Jusoh

1 comment:

 1. Kedatangan hamba Allah
  "" "" "" "" "" "" "" "" "" "
  'Atmak' belum tentu berarti 'yang ku junjung' tapi itu sebenarnya nama

  penulisan Atmak adalah אתמך
  penulisan Ahmad adalah אחמד

  Dalam Yesaya 42:1, Allah berkata
  "Lihatlah, 'Hambaku' (diucapkan sebagai Abd-ee), 'yang Ku junjung' (diucapkan sebagai Atmak);

  Allah menubuatkan tentang kedatangan hamba-Nya
  Lihatlah Hambaku Ahmad (Yesaya 42:1) - dan begitu siapa Ahmad ini? disebut hamba Allah?

  Dia tidak lain adalah
  Abd-Allah Ahmad (Hamba Allah, Ahmad) - Nabi Muhammad saw

  ReplyDelete

Komen yang berserta dengan pautan posting terbaru anda tidak akan di publish. Terima kasih.. Sila komen seperti biasa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...