Blogger news


LCD Text Generator at TextSpace.net

Sunday, April 25, 2010

Tiga Tempat Ajaib di Dunia!!

Bumi Planet kita telah banyak yang aneh dan tempat-tempat indah yang sering mempertahankan kekuatan untuk menginspirasi dan mengelirukan. Mereka mengingatkan kita bahawa bahkan di usia ini keajaiban teknikal dan teknologi masih ada tempat-tempat menakjubkan untuk dijumpai. Kami mengucapkan terima kasih yang tulus kepada penyumbang dari media open source seperti wiki milik awam yang telah melakukan akses kepada gambar-gambar yang luar biasa yang mungkin. (10 sitios extraños) Anda juga boleh menikmati bahagian kita tentang Unexplained Fenomena.


"Lokasi TIGA LEBIH ANEH" dan anda boleh menemuinya di sini!
1. Pamukkale - TURKI

Kolam bertingkat yang aneh dan ganjil indah Pamukkale telah dihargai selama lebih dari dua ribu tahun dan masih tetap menjadi hairan sedikit dikenali dunia. Ribuan tahun lalu gempa bumi, yang umum di Turki, dibuat patah tulang yang membolehkan mata air panas yang kuat untuk membawa air kaya akan kalsium karbonat ke permukaan. Ketika air menguap bahan kapur pekat dan membentuk lapisan-lapisan atas-travertine dan dengan demikian perlahan-lahan dibina tembok sepanjang masa dengan cara yang sama bahwa bentuk-bentuk stalaktit di gua. Rupanya Pammakale bererti Castle of Cotton tetapi Greek
-Rom membina sebuah bandar di atasnya disebut Heirapolis - yang bermaksud "Kota Suci" atau "Pekan Suci". Mereka juga diakui sebagai tempat yang langka dan penting menyambung kekuatan penyembuhan untuk air susu putih.Pamukkale sekarang menjadi Tapak Warisan Dunia UNESCO dan kolam telah tertutup bagi para wisatawan yang pernah mandi di perairan mereka untuk menyelamatkan mereka dari kerosakan lebih banyak.

Tempat Aneh - Moeraki

Dikatakan oleh Maoris bahawa beberapa awak perahu yang masih hidup Araiteuru itu berubah menjadi batu dan menjadi pergunungan. Batu-batu Moeraki dikatakan periuk dan barang bergerak dari sampan.

2. Moeraki - NEW Zealand

Ini, besar bulat, batu-batu yang asing dan aneh yang indah terutama berlokasi di Koekohe Beach, sebahagian daripada pantai Otago New Zealand Pulau Selatan. Dikenali sebagai "Moeraki Boulders" mereka pada awalnya terbentuk di dasar laut dari deposit sedimen yang bertambah sekitar inti dengan cara yang sama bahawa mutiara akan membentuk sekitar zarah pasir. Hakisan dari tebing batu ini sering mengungkapkan dari batulumpur sekitarnya yang membolehkan mereka untuk bergabung dengan mereka yang sudah di pantai. Beberapa batu-batu besar dan berat beberapa tan bisa sampai tiga meter.


legenda Maori atribut asal mereka kedatangan nenek moyang pertama / raksasa yang datang di perahu Araiteuru besar yang tenggelam oleh tiga gelombang besar di Matakaea dekatnya.
3. Nine Hells Of Beppu - JAPAN

Beppu, terletak di Pulau Kyushu Jepun, adalah pengeluar kedua terbesar air panas di dunia. Terletak di daerah yang sama adalah "Sembilan neraka" atau kolam yang masing-masing memiliki karakter yang luar biasa dan terima kasih warna pada pelbagai mineral dalam arus. Ini "neraka" adalah daya tarikan pelancongan yang popular di Jepun, namun sedikit dikenal di luar negeri. Tujuh dari mata air panas aneh yang terletak di daerah Kannawa dan dikenali sebagai: Laut atau Lautan Neraka (Jigoku Umi), Ketua dicukur Neraka (Jigoku Oniishibozu), Masakan Pot Neraka (Jigoku Kamado), Gunung Neraka (Jigoku Yama), Devil atau Rakasa Gunung Neraka (Jigoku Oniyama,) Golden Dragon Neraka (Jigoku Kinryu) dan Neraka Pond Putih (Jigoku Shiraike). Malangnya, seperti banyak keajaiban alam yang luar biasa, kawasan sekitarnya telah menjadi lebih norak dikomersialisasikan dan "".


Tempat Aneh - Sembilan neraka dari Beppu


Lebih jauh di Daerah Shibaseki adalah Darah - Kolam Neraka (Jigoku Chinoike) - yang ditunjukkan di atas - dan puting beliung Neraka (Jigoku Tatsumaki).

1 comment:

Komen yang berserta dengan pautan posting terbaru anda tidak akan di publish. Terima kasih.. Sila komen seperti biasa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...