Blogger news


LCD Text Generator at TextSpace.net

Saturday, December 17, 2011

Kaedah mengelakkan laptop terkena virus

Salam,

Gua tau ramai yang masih tak jumpa penyelesaian untuk mengelakkan komputer atau laptop kena virus. Gua sendiri baru lepas kena virus dan kena format RM50. Maklum la, gua tak reti sangat bab IT ni. Sikit rosak terus hantar pomen.

Lepas gua hantar laptop gua ke pomen, lalu gua pun bersembang dengan brader pomen tu. "Bro, apa masalah laptop gua sebenarnya? gua soal dia.

Lu orang tau apa dia jawab? "Derrr, lu cucuk kabel internet tak ada tapis. Itu pasal virus masuk laju" kembang hidung bro tu jawab.

Iklan sebentar





Selepas berborak pasal laptop gua, gua dapat idea macam mana nak kasi virus tak masuk laju dalam laptop gua walaupun gua sedang donlod lagu jiwang.

Bayangkan, selepas gua guna idea gua tadi. Laptop gua boleh donlod macam-macam jenis lagu tanpa risau virus ataupun bapak virus.

Terima kasih la pomen tu sebab bagi gua idea. Lu orang pun boleh cuba, benda ni boleh dapat di 7Eleven atau pun yang terpakai.




*ditaip oleh PakCik Sogo

Ngeri : Maut Terkena Kejutan Elektrik

Salam,

Seorang lelaki yang ingin menyelamatkan rakannya menjadi mangsa kuasa elektrik. Pada mulanya rakannya yang sedang memotong kayu menggunakan parang, tetapi malang apabila parang itu terkena kepada wayar elektrik yang bervoltan tinggi.

Ketika ingin menyelamatkan rakannya itu, mereka mengusung rakan mereka untuk dikejar ke hospital tetapi rakannya juga terkena wayar elektrik tersebut.

Anda boleh saksikannya dalam video di bawah.



Pelik : Kegunaan Sampingan Laptop






Salam,

Masih ramai lagi yang menggunakan laptop dalam kehidupan seharian walaupun muncul tablet baru yang power-power..

Jangan ingat laptop tak boleh buat kerja okay. Walaupun berat daripada tablet, banyak manfaat dan kelebihan pada laptop ni..

Jangan main-main!

Pembaris tak ada ke yob?

Beli la lampu minyak tanah sebijik...

Gas habis ke yob?

Jahanam..Grrrrrr~~

Kaya betul ko ni...

Thursday, December 15, 2011

Gambar : Jalan Raya Paling Bahaya Di Dunia





Salam,

Jalan raya merupakan satu perhubungan utama di dunia. Ada jalan raya yang baik, ada yang berlubang sana sini dan ada juga jalan raya yang ngeri.

Ngeri kerana jalan raya dibuat di sepanjang lereng bukit. Bila pandang ke bawah boleh nampak sungai dan amat mengayatkan.

Skippers Road (New Zealand)


 The Death Road (Bolivia)


 Guoling Tunnel Road (China)


 Siberian Road to Yakutsk (Russia)


Sichuan-Tibet Highway (China)

Wednesday, December 14, 2011

Awas : Borang Palsu Bantuan Rakyat 1Malaysia






Salam,

Pasti ramai yang sedang menanti-nantikan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M). Mungkin ada di antara kita yang akan menerima borang palsu BR1M. Ada pihak yang tidak bertanggungjawab sedang cuba mencuri maklumat sulit anda di dalam borang palsu tersebut.

Di bawah ini adalah borang palsu.


Borang yang dipaparkan ini tak sama dengan borang asli, dimana yang asli untuk bahagian kanan itu hanya perlu emel dan alamat kediaman sahaja. Tiada langsung maklumat mengenai bank yang perlu diisi.

Berhati-hati.

Sumber : Anak Seberang

Monday, December 12, 2011

Fesyen Rambut Terbaru





Salam,

Kalau nak tahu orang Columbia adalah masyarakat paling power dalam berfesyen. Semua jenis fesyen depa sapu termasuk fesyen rambut.

Fesyen rambut di Malaysia masih belum ke tahap power sebab banyak tiru korea. Sebenarnya Korea pun tiru Columbia.

Tak percaya?






Power tak ?? Haha


Sunday, December 11, 2011

Cool : Iklan Kempen Anti-Rokok

Salam,







"Hisap rokok baru la macho".. Ramai lelaki akan memberi alasan demikian jika ditanya mengapa mereka merokok.

Binawe punya alasan!!!! Gua tak hisap rokok pun tetap macho...Okay, tipu. (angkat bakul sendiri)

Sebenarnya AnakTeruna nak tunjukkan gambar-gambar kempen anti-merokok di luar negara. Jika di Malaysia kita ada buat kempen Tak Nak Merokok.

Ini sebahagian iklan kempen yang mereka jalankan.








Friday, December 9, 2011

Kantoi : Justin Bieber Power!!

Salam,







Ada ke peminat Justin BibierrrRRR kat sini?? Bagus. Mari kita saksikan penyanyi yang paling digilai oleh perempuan zaman sekarang.

Diharap tiada cacian makian dilemparkan ketika anda melihat gambar ini..

Justin Bibireerrreereeeeee terkantoi!!! Garaj kereta terbuka tapi bernasib baik kerana kereta masih di tempat selamat.....Hahaa








































Rasanya macam tak sempurna kalau tak letak video..Jadi terima-lah sebuah video untuk tatapan semua oleh Justin Bibiereererrrrrrrere!!!!!

Wednesday, December 7, 2011

Imaginasi Manusia Sangat Tinggi

Salam,







Tajuk macam powerrrrr.. Ramai yang suka pakaian seksi-seksi sampai ada tahap power seksi. Gila babi lawa tang mana pun aku tak tau la.. Pakaian mencerminkan diri (ewahhhh..)

Gegurl atas bas ni sebenarnya memang pakai baju dan seluar tapi sekali pandang macam berbogel.

Lu orang tak percaya?



































Power jugak imaginasi manusia....

Tuesday, December 6, 2011

Power!! Ilusi Jalanan

Salam,

Ilusi jalanan yang menarik.....













Kemalangan Kereta Mencecah Jutaan Ringgit

Salam,

Orang kaya kadang-kadang tak kisah sangat pasal duit tapi sangat kedekut pasal duit. Tak faham? buat-buat faham je la...

Kereta berjenama kemalangan teruk sehingga mencecah jutaan ringgit tapi tuan punya kereta sikit pun tak kecoh. Kita pulak yang terlebih-lebih yer...

Akibat penangan Report aku menaip dalam keadaan skema. Takut lari tune.....






Monday, December 5, 2011

Power!! Melukis Di Atas Kereta Yang Berdebu

Salam,

Pernah tak korang semua terfikir untuk menjadi seorang pelukis? Pelukis biasa mungkin ramai tetapi pelukis yang dimaksudkan adalah pelukis yang melukis di atas cermin kereta yang berdebu.

Tidak semua orang yang mahir melukis dapat melakukan perkara ini. Sehebat mana sekalipun korang melukis di atas kertas tapi tidak bermaknaa korang tahu melukis di atas cermin yang berdebu.







Power jugak orang seni ni yerkk...

Ingin memberi pengajaran dan pembelajaran kepada anak-anak anda dengan lebih berkesan??
Sila lawati PERIGI MINDA






Saturday, December 3, 2011

Berita : Seorang Pelajar Wanita Maut Selepas Melakukan Onani

Salam,

Berita ini AnakTeruna petik daripada sebuah portal berita mengenai seorang pelajar wanita maut selepas 12 minit melakukan onani.

BRAZIL - Satu kes yang jarang berlaku yang pelik menyebabkan kematian pelajar BiancaBorges Bezerra, 21, dari BelĂ©m (Brazil), yang masuk ke dalam berkhayal, mempunyaiorgasma yang berpanjangan selama 12 minit, dan akhirnya mati.
Wanita muda yang mempunyai hubungan dengan teman wanita dari kolej.
Hospital yang menerima Bianca mengesahkan bahawa orgasma 12 minit yangberterusan adalah punca kematian.
"Dia amat diadakan tilam dengan kuku dia, membuka mulutnya dalam bentuk 'O', danmurid-murid mata dia berputar di dalam bulatan seolah-olah mereka longgar di dalammatanya," kata rakan yang turut hadir semasa tragedi itu.
Kawannya juga berkata bahawa dia menjadi mencurigakan apabila, pada 10 minit,Bianca terus dalam kedudukan yang sama, keadaan mata mereka berputar, mulutterbuka dan menjerit dengan kuat.
"Pada dua belas minit dia keluar, dan saya berlari selepas ambulans," kata kawan.
Atas permintaan keluarga, polis sedang menyiasat kes ini. 
Dan pegawai yang menyatakan bahawa rakan mangsa boleh mengambil kira untukpembunuhan tanpa niat untuk membunuh, jika ia dapat dibuktikan dia bertanggungjawab ke atas kematian kawannya.


Kejadah apakah ini??? Power betul orang Brazil ni erkkkk...





Thursday, December 1, 2011

Ngeri!! Mayat Reput Dalam Hutan

Salam,

Entry kali ini agak NGERI!!

Pernahkan anda masuk hutan berseorangan? Jika sekadar masuk hutan belakang rumah itu tiada masalah tapi jika masuk hutan belantara yang tidak pernah dimasuki sebelum ini diminta berhati-hati atau pun berteman.

Kerana seorang lelaki ditemui mati di dalam hutan dan keadaan mayat yang reput.







p/s : PM Najib memberi gambaran PRU13 semakin hampir...

Monday, November 28, 2011

Gambar : Saat- Saat Terakhir

Salam,

Kita tak dapat menjangkakan bila kemalangan akan berlaku. Jadi gunakan kamera anda untuk merakam setiap detik hidup anda. Hehe..

Gambar di bawah merupakan gambar terakhir sebelum berlaku kemalangan...







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...