Blogger news


LCD Text Generator at TextSpace.net

Monday, October 31, 2011

Tragedi : Lelaki Termasuk Dalam Lubang Pokok

Salam,

Gua menjadi sangat hairan lepas tengok gambar di bawah ni. Macam mana seorang lelaki boleh termasuk dalam lubang di dahan pokok? Apa kejadahnya dia berada disitu?

Pada pandangan gua, lelaki ini mungkin gila tahap kritikal iaitu gila vavi. Vavi pun tak segila dia ni.

Jenis manusia tak boleh tengok lubang gua rasa dia ni. Asal ada lubang nak masuk, agak-agak lubang jamban dia ni masuk tak?




Rahsia Kemenangan Pasukan Negeri Sembilan?

Salam,



Tiada rahsia sebenarnya kerana kita memang diwajibkan untuk bersolat.

Gambar menunjukkan penjaring gol kemenagan Negeri Sembilan iaitu Hai-O menjadi imam ketika solat maghrib sebelum perlawanan bermula.

Solat tidak lupa dalam keadaan mengejar dunia sekalipun. Oleh itu, marilah kita semua solat baru-lah kita selamat dunia akhirat.

Dunia dapat, akhirat pun dapat........




Sunday, October 30, 2011

Teka-Teki Sengal

Salam, 




Gua nak tidur dulu, layan la teka-teki sengal di bawah ni yer..


Soalan : Apa beza daun betik ngan tangan perempuan? 
Jawapan: Daun betik boleh melembutkan daging yang keras, tangan perempuan dapat mengeraskan daging yang lembut. 

Soalan : Haiwan apakah yang pertama sampai ke bulan? 
Jawapan: Burung punai (Neil Armstrong punya) 

Soalan : Apa beza tayar kereta dengan kondom? 
Jawapan: Tayar kereta kalau bocor boleh menghilangkan nyawa, kondom plak kalau bocor boleh menambahkan nyawa. 

Soalan : Apa yang mahal pada BMW? 
Jawapan: Huruf W. Cuba tukarkan W ngan X. Jadi BMX. Kan murah tu… 

Soalan : Rumah apakah yang gunakan banyak air? 
Jawapan: Rumah terbakar 

Soalan : Apa nama sudirman masa kecil? 
Jawapan: Sudirboy






Pesta Gay Di Taiwan

Salam,

Pesta ini berlaku di Taiwan di mana semua golongan Gay berkumpul sambil memakai cawat untuk meraikan hari ke"gay"an mereka.

Mungkin di pesta ini mereka boleh mencari 'new couple' untuk di jadikan teman..ahai.. 

Soalan wajib :

1. Kat Malaysia ada tak pesta ni?  Jawapan : Mesti la ada pesta ni tapi diadakan secara tertutup.

2. Agak-agak berapa umur boleh pergi? Jawapan : Tiada jawapan tetap tetapi yang pasti perempuan tak pergi

3. Lelaki tak hensem macam gua boleh join ke? Jawapan : Semestinya!! Asalkan punggung ko mantap.

















Pakaian Paling Seksi

Salam,

Zaman sekarang ni mana ada orang yang tahu malu lagi dah, pakai ikut suka je nak pakai macam mana pun. Tak kisah nampak apa pun dan kalau boleh nak tayang semuanya.

Kalau tengok fesyen bawah ni, lady gaga pun tak berani nak pakai.







Saturday, October 29, 2011

Thursday, October 27, 2011

Khusyuk Dalam Solat

Salam,

Ok, jom kita bersembang mengenai khusyuk dalam solat. Ini semua hasil aku google di internet dan menceduk bulat-bulat disini.



Sebenarnya khusyuk dalam Solat adalah sangat-sangat dituntut seperti Firman Allah s.w.t:-


yang bermaksud “Telah berjayalah orang-orang yang beriman, iaitu orang-orang yang khusyuk dalam sembahyangnya”[Surah Al-Mukminun : ayat 1-2]. Firman-Nya lagi:-


"Peliharalah segala sembahyangmu dan peliharalah sembahyang utama (Asar, Subuh) dan berdirilah untuk Allah (melalui solatmu) dengan khusyuk" [Surah Al-Baqarah : ayat 238]dan ketahuilah, solat adalah ibadah utama yang akan dihisab terlebih dahulu di akhirat oleh Allah SWT, berbanding dengan amalan-amalan yang lain. Sekiranya solat seseorang itu dalam keadaan sempurna, maka barulah dihitung pula amalan yang lain. Firman Allah lagi:-


yang bermaksud : "Maka kecelakaanlah bagi orang-orang solat, (iaitu) orang-orang yang lalai dari solatnya." [Surah Al-Ma'un : ayat 4-5]

 

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud "Berapa banyak orang yang mendirikan solat, tetapi yang di perolehi hanya penat dan letih, kerana mereka itu lalai dalam sembahyangnya." Nabi s.a.w bersabda lagi yang bermaksud : "Tidak ada habuan bagi seseorang hamba dalam sembahyangnya kecuali sekadar mana yang ia ingat." Hadis lain dari Rasulullah s.a.w. "Aku selalu mengingati mati dalam sembahyang". serta "Apabila kamu sembahyang anggaplah sembahyang ini sembahyang perpisahan".










boleh khusyuk ke macam ni? Kalau boleh sekalipun, apa yg cuba disampaikan melalui gambar ni sebenarnya?

Yang belakang dan tukang tangkap gambar, kenapa tak solat bersama? Kalau pun tu solat sunat, kenapa yang lain tak buat sama?

Tuesday, October 25, 2011

Monday, October 24, 2011

5 Fesyen Rambut Tergila Di Dunia

Salam,

Zaman sekarang ni bermacam-macam pesyen rambut ada. Kalau dulu rambut ala punk dan trojan diminati..kini tidak lagi. Dunia semakin gila apabila pelbagai pesyen rambut telah wujud..

pesyen Profesor Kangkung

pesyen Batman

pesyen huduh

pesyen sup tikus

pesyen apple..(taksub)

Ada orang Malaysia berani buat macam ni? Kalau berani silakan..






Alien Dijumpai Di Amazon??

Salam,

Wah, tajuk gempak semacam je "alien dijumpai di Amazon"



"Alien" ke??. Pada pandangan gua, ini bukan alien tapi Lady Gaga sedang bercuti di sana..yang bulat tu bukan kepala Alien tapi topi Lady Gaga..

Menipu kuat puak yahudi ni...




p/s : Team sayur kalah 6-1 semalam....

Sunday, October 23, 2011

(Gambar) Belajar Peribahasa Melalui Gambar

Salam,

Jom belajar peribahasa melalui gambar di bawah....Selamat malam semua...


Sambil menyelam minum air....



Jangan disangka air yang tenang tiada buaya....

Saturday, October 22, 2011

Manusia Berlari Di Atas Air

Salam,

Boleh tak kita sebagai manusia yang lemah dan lari tak laju ni berlari atas air? Dalam dunia ni mana ada manusia yang lari laju. Bolt tu pun bukan laju mana pun cuma dia pantas daripada kita tapi belum laju. Cilake apa berbelit-belit?? Tak faham sudah.

Mana mungkin manusia boleh berlari di atas air tapi bagaimana jika boleh?

Jom kita usha lelaki ni berlari atas air...Nipu benor....

Friday, October 21, 2011

Komputer zaman tok kadok

Salam,

Korang tau ke tok kadok tu apa? Tok kadok tu maksudnya zaman tok nenek hang la.. Gua pun main tibai je tuh...
Gua ingat zaman sekarang je yang ada komputer rupanya zaman dulu pun ada jugak..maklumla dulu gua tak pakai komputer.. menaip pun guna mesin taip..

Tak sangka pulak komputer dulu lagi canggih daripada sekarang punya. Mouse dia pun besar gedabak, mana nak dapat mouse besar tu? ada lagi ke sekarang ni??

Kreatif betul budak-budak yang buat gambar ni...korang ni dah tak de kerja ke???
Apa-apa pun nice job!!

[Video] Muammar Gaddafi Selepas Dibunuh

Salam,

Berikut merupakan video selepas kematian Muammaf Gadaffi. Video tersebut menunjukkan "Pejuang Libya" sedang memegang kepala Muammaf Gadaffi. 

Pada pandangan gua, Amerika bijak kerana berjaya menghasut rakyat Libya menentang Muammar Gadaffi, hanya cara ini Amerika boleh masuk ke Libya dan mengutip sumber kekayaan negara Libya...

Amerika dah tak boleh nak guna cara kasar kerana tidak mahu masyarakat dunia marahkan Amerika, jadi menggunakan taktik ini lebih berkesan dan lebih halus.

Di Malaysia, cita-cita Amerika belum terlaksana untuk membina pengkalan tentera udara di Selat Melaka kerana tidak mendapat kebenaran kerajaan Malaysia...Adakah mereka akan menggunakan taktik yang sama seperti di Libya untuk mencapai cita-cita tersebut??

Mungkin segalanya terletak diatas undian anda pada PRU13 nanti...

p/s : makin dicucuk makin dalam masuk..... 




Sunday, October 16, 2011

Hati-Hati Tangkap Gambar

Salam,

Tangkap gambar. Apa masalahnya??

Berhati-hati ketika menangkap gambar. Tangkap gambar lebih bahaya daripada tangkap ular, ini seruis. Korang kalau nak tangkap gambar perlu lebih berhati-hati takut ada yang tak sepatutnya ditangkap semasa korang snap.

Kesian kawan kepada si penangkap gambar ni.....ahai.....

Saturday, October 15, 2011

Jang Main-Main Dengan Binatang

Salam,

Semua dah tahu tema di blog AnakTeruna menggunakan gambar sejenis haiwan iaitu monyet sedang memegang pisang tetapi kenapa monyet memegang pisang?

Gua sendiri pun tak ada jawapan untuk soalan itu, tapi gua ada sekeping gambar berformat GIF yang menunjukkan haiwan yang menjadi tema pada blog ini akan marah jika diusik.

Lu orang mesti belajar daripada kesilapa lelaki tersebut.

Thursday, October 13, 2011

Pesta Memancung Kepala Lembu

 Salam,

Selalu kita tengok sembelih lembu tapi kali ini pancung lembu. Kejadian ni berlaku di Nepal semasa upacara keagamaan. Sekali tengok dah macam pesta.

Korang tengok la dulu gambar-gambar lembu ni kena pancung, nanti ada masa aku upload video orang kena pancung pulak. Bukan pancung dengan gergaji tetapi dengan mesin pemotong kayu.

Mohon debar!!

"beratnya pedang samurai ni"

"agogo..yeahhhh..zaaassss!!"

"sedia 1.2.3 ... tutup mata semua..."

"Ini boleh buat gulai nasi vanggey ni"

Jom lepak di Fuiyoo.com




(Gambar) Makna Kasih Sayang

Salam,

Tahukah anda apa itu kasih sayang? Siapakah yang mempunyai perasaan ini manusia atau binatang? Berani aku katakan manusia sudah tidak mempunyai perasaan kasih sayang. Kasih sayang sudah tiada nilainya kepada manusia. Baik perkataan dan erti kasih sayang itu manusia tidak perlu gunakan.

Mengapa begitu?

Kes terbaru yang kita dengar adalah bapa meliwat bayi yang masih kecil. Adakah itu masih boleh digelar kasih sayang? Puuiiihhh.

(Maaf bahasa agak skema)

Nak tahu apa itu kasih sayang?? Tengok di bawah ini..






Ini baru lah kasih sayang.....

Anda ingin beramah mesra dengan AnakTeruna jom lepak di Fuiyoo.com  dan Facebook AnakTeruna



Tuesday, October 11, 2011

Panas : Justin Bieber Dan Selena Gomez

Salam,

Ramai wanita muda meminati Justin biebier/bibeer/bibir (tak ada masa nak hafal nama dia ni). Dan ramai lelaki muda dan tua meminati Salena Gomez. Aik?? ok. abaikan..

Jika lelaki lihat gambar ini pasti mereka akan marah kerana Justin Bibik dah cium Selena Gomez dan begitu juga sebaliknya.

Jangan marah yer pakcik dan abang-abang semua..













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...